FAMÍLIES AMB FILLS I MASCOTES CONVIVINT PLEGATS2

23/1/2023


La família amb mascota es beneficia d´un millor desenvolupament de la comunicació i la convivència interna; la mascota es converteix en un punt de trobada entre pares i fills que fomenta la compartició del temps comú, de més qualitat, durant els ensinistraments, les passejades, la preparació dels àpats, etc.

Tots els adults que hem crescut en una família amb mascotes a la nostra infància, seguim conservant, per sempre, aquell record inoblidable: Va ser el meu altre germà!, va ser el meu millor amic!, va ser el meu company de jocs!, va ser el meu confident!,… Va entrar a la meva vida i ja mai més va sortir, va deixar empremta!. Quan has crescut amb una mascota, ja no conceps una família sense ella.

Podem tenir una mascota?!... Si ja tens la teva pròpia família i els teus fills tenen edat de parlar, segurament ja t'hauran fet aquesta pregunta. Si porten temps demanant-te un/a company/a, considera-ho molt seriosament. Pot ser el moment ideal perquè amplieu la vostra família i permeteu que es construeixi aquest vincle tan especial i espontani que neix entre els nens i els animals.

Les mascotes tenen un paper molt positiu i enriquidor en la vida emocional dels nens, derivant en múltiples beneficis socioeducatius per a tota la família. Amb l'ajuda de les mascotes, els pares podeu ensenyar als vostres fills, valors importants com la confiança, l'autoestima, la responsabilitat i l'amistat. Els petits de la casa comprenen que els animals, igual que ells mateixos, requereixen cura, respecte i atenció. Per això, els nens estan disposats a dedicar part del seu temps a cuidar la seva mascota, a renunciar a una joguina per donar-ho al seu “amic”, a aixecar-se d'hora per treure'l a passejar, en definitiva, a fer esforços que els enriqueixen com petites persones. Hàbits saludables que poden, fins i tot, arribar a contribuir que tinguin més rendiment escolar.

La família amb gos o una altra mascota es beneficia d'un millor desenvolupament de la comunicació i la convivència interna; la mascota es converteix en un punt de trobada entre pares i fills que fomenta la compartició del temps comú, de més qualitat, durant els ensinistraments, les passejades, la preparació dels àpats, etc.

Tot i això, cada família amb mascota coneix bé les seves limitacions i capacitats, i no cal oblidar que les mascotes no són ni joguines ni instruments!. La cura de la vostra mascota requerirà de la feina, l'organització i el compromís de tota la família, perquè junts gaudiu dels molts beneficis que us aporta la convivència conjunta. La mascota es converteix en un punt de trobada entre pares i fills que fomenta la compartició del temps comú, de més qualitat.

La mascota es converteix en un punt de trobada entre pares i fills que fomenta la compartició del temps comú, de més qualitat.